Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Beyaz Peynirli Ve Patatesli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Böreğin iç harcı için, patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş beyaz peynir ve zeytinyağınla karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Yaş mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. Hamuru 35 santim çapında açın. Üzerine iç harcın bir kısmını yayıp katlayın. Tekrar harç serpip yine katlayın. Üzerine zeytinyağı sürüp yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını kızartın. Tavaya yarım çay bardağı ılık su ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek