Beşamel Soslu Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamel Soslu Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı harç için

Beşamel sos için

Kızartmak için

Üzeri için

Beşamel Soslu Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymalı harç için tereyağını bir tavada eritin. Kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca tuz ve baharatları ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
  2. Beşamel sos için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Un ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, beyaz biber ve rendelenmiş muskat cevizi ile tatlandırın. Ocaktan alıp kavurduğunuz kıymayı ilave edin ve ılınmaya bırakın.
  3. Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımı ile hafif açın. Bezelerin içine bir yemek kaşığı kadar beşamel soslu kıymalı harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın.
  4. Börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Sos Tarifleri Kızartma Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek