Bal Kabaklı Çerkez Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bal Kabaklı Çerkez Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Bal Kabaklı Çerkez Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küp doğradığınız kabakları geniş bir tencerenin içine koyun. Üzerine şekeri ekleyip, en az 2-3 saat bekletin. Hiç su eklemeden kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp, çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine çekilmiş ceviz içini de ilave edip karıştırın.
  2. Yufkanın birini tezgaha serin. Kabaklı harçtan 7-8 kaşık kadar alıp, tüm yufka yüzeyine sürerek dağıtın. Yufkanın bir ucundan başlayıp rulo haline getirerek sarın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yuvarlak bir fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı serin. Ortasına birinci yufkayı kendi etrafında gül gibi sararak yerleştirin. 2. ve 3. yufka rulosunu da birbirlerinin etrafına sararak aynı şekilde hazırlayın.
  3. Son olarak tereyağını eritin ve sıcakken böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika iyice kızarıncaya kadar pişirin. Çıkarıp ılımasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Zelnik
Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği