Bademli Ve Etli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Ve Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Bademli Ve Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

30 gr tereyağını tavada eritip dolmalık fıstık ve bademleri kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etleri ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin. Hamur için, unu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları ve suyu ekleyin. İyice karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. 15X25 cm’lik dikdörtgenler şeklinde açın. İki hamurun üzerine tereyağının yarısını sürüp katlayın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamurları buzdolabından çıkarıp tekrar aynı büyüklükte açın. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp tekrar katlayarak buzdolabında 15 dakika daha bekletin. Soğuk hamurları tekrar 15x25 cm ebatlarında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamur parçalarının birinin üzerine yayın. Diğer hamur parçasını da iç malzemenin üzerine yerleştirin. İki hamuru kenarlarından iyice bastırarak kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek