Ayranlı Badem Çöreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayranlı Badem Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ayranlı Badem Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Un, tuz, maya, şekeri bir kapta harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar ufalayın. Ayranı ekleyerek yoğurun ve hamuru iki parçaya ayırın. Unlanmış zeminde merdane ile açarak hamurlara 2.5 cm kalınlığında yuvarlak şekil verin ve sekiz eşit üçgen parçaya kesin. Hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün. File bademleri üzerine serpiştirin. Yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirdikten sonra fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek