Abagannuçlu Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Abagannuçlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Abagannuçlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patlıcanların sapını kesmeden yeşil kısımlarını ayıklayın ve birkaç yerinden çatalla delin. Fırın kabına patlıcan, domates ve biberleri dizip fırında közleyin. Sarımsakları ezin. Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup bıçak yardımıyla tahta üzerinde incecik kıyın. Sebzeler, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her birinin üzerine zeytinyağı sürün. Geniş kenarlarına uzunlamasına harçtan yayıp rulo yapın tekrar içe doğru kıvırarak sarın. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek