Tavuk Etli Mutancana
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuklu mutancana, aslında kuzu etiyle yapılan mutancana'nın bir yorumudur. Tavuk etli mutancana tarifi için hemen aşağıdan malzeme listesi ve yönergelere göz atın.

Tavuk Etli Mutancana Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Mutancana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyin.
  2. Hafif pembeleşince tavukları ekleyin ve karıştırıp biraz kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze biberiyeyi ilave edin.
  3. Kısık ateşte 20 dakika üstü kapalı şekilde pişirin. Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümleri ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın.
  4. Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Ballı Tavuk Pirzola Tarifi