Pastırmalı Ve Patatesli Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Ve Patatesli Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Pastırmalı Ve Patatesli Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindi ve tavuk kıymasını tavaya alın. Bir kahve fincanı su ekleyip orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Tavayı ocaktan alıp kıymayı soğumaya bırakın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ufalanmış bayat ekmek içi, çırpılmış yumurtalar, küçük kesilmiş kırmızıbiber ve kornişon turşu, kıyılmış sarımsak, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip yoğurun. Harcı buzdolabına alıp iki saat dinlendirin. 20x20 cm ebatlarında fırın kabını yağlayın. Dinlenmiş harcı fırın kabının içine hafifçe bastırarak yayın. Üzerine bir fırça yardımıyala zeytinyağı sürüp fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune