Narenciye Soslu Fırın Tavuk
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narenciye Soslu Fırın Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Narenciye Soslu Fırın Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bütün tavuğu tuz, karabiber, kekik ve tarhun ile ovun.
  2. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. 3 limonun suyunu sıkıp tereyağına ekleyin. Tavuğu fırın tepsisine alın ve tereyağlı limon suyunu üzerine gezdirin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Kalan tereyağını tavada eritin. Kabukları soyulmuş taze patatesleri ve sarımsakları ilave edip soteleyin.
  4. Kalan limonları enine kesip patateslere ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edip karamelleşene kadar 10 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tavuğu servis tabağına alın.
  5. Tavuğun etrafına pişirdiğiniz limonlu patatesleri ilave edin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune