Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Ve Zeytinyağlı Piliç But

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Limonun kabuğunu incecik soyun. Kabukları ince uzun çubuklar şeklinde kıyın. Adaçayı yaprağını uzunlamasına ince ince doğrayın. Biberiyenin yapraklarını ayıklayın ve kıyın. Tavuk butları limon kabuğu, adaçayı, biberiye ve zeytinyağıyla marine edin. Patates ve havuçların kabuklarını temizleyip 4 cm uzunluğunda oval şekilde soyun. Tavuk butları tavada kızartın. Patates ve havuçları kaynar suda ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan patates ve havuçları tavuk butları kızarttığınız tavada soteleyin. Maydanozları kıyıp patates ve havuçları ocaktan aldıktan sonra üzerine serpip son bir kez çevirin. Patates ve havuçları servis tabaklarına yerleştirin Üzerine tavuk butları ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ilave edip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune