Ayva İle Safranlı Kızarmış Tavuk Budu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva İle Safranlı Kızarmış Tavuk Budu Tarifi İçin

Malzemeler

Ayva İle Safranlı Kızarmış Tavuk Budu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tel safranı yarım su bardağı sıcak suda bekletin. Suyunu süzün. Kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimlediğiniz soğanı derin bir kaba alın. Üzerine zencefili, kırmızı toz biberi, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Tavuk butlarını ve kanatlarını üzerine ekleyip sos ile iyice ovun. Safranlı suyu ekleyip tekrar karıştırın. Üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün. Fırın kabına sosu ile beraber tavuk etlerini alın. Üzerine ayvaları ekleyin. Tereyağını paylaştırın. Alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden kaldırıp kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune