Nar Ekşili Soslu Bulgur Köftesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bulgur ve irmik ile hazırlanan köfte, nar ekşili sos ile harmanlanır. Hazırsanız, nar ekşili soslu bulgur köftesi nasıl yapılır, malzemeler nelerdir birlikte görelim.

Nar Ekşili Soslu Bulgur Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Nar ekşili sos için

Nar Ekşili Soslu Bulgur Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içine ince bulguru alın. Üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın. Bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra üzerine unu ekleyip karıştırın.
  2. Yaklaşık 10 dakika sonra irmik, soğan, sarımsak ve salçayı ilave edip iyice yoğurun. Sırayla yumurta, limon suyu ve baharatları ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun.
  3. Elinizle misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tencereye yeteri kadar su alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suya köfteleri ilave edip pişirin.
  4. Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Sos için bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  5. Sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ve tencereden çıkarın. Üzerine domates püresini ilave edip 1-2 dakika pişirin.
  6. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız köfteleri tencereye alın. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan fellah köfte tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Köfte Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte
Akhisar Köfte
Çullama Köfte
Airfryer'da Köfte
Gasto Burger