Cevizli Kıbbe
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kıbbe Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Sosu için

Cevizli Kıbbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru sıcak suyla yumuşatıp dana eti, rendelenmiş soğan, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Buzdolabında bekletin. İç harcı için soğanı tencereye alın. 2 yemek kaşığı su ekleyip kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Margarin ve baharatları ilave edip pişirin. Cevizleri hafifçe kavurun ve kıymaya ekleyin. Bulgurlu harçtan iri yumurta büyüklüğünde hamur parçası alın. Ortasını içli köfte yapar gibi açın. Kıymalı harçtan ilave edin ve sıkıca doldurun. Uç kısımlarını kapatın. Büyük bir tencereyi suyla doldurun. Kaynatıp tuz ekleyin. Kıbbeleri ekleyip 4 dakika haşlayın. Kevgirle süzerek servis tabağına alın. 1 su bardağı haşlama suyunu bir kenara ayırın. Sos için, yağı tencerede ısıtın. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Limon suyu, kıbbeleri haşladığınız su ve tuzu ekleyip sos koyulaşana kadar kaynatın. Haşladığınız kıbbeleri bu sosa bulayıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli Patlıcan Oturtma Tarifi
Sodalı Köfte Tarifi
Hasanpaşa Köfte Tarfi
Kuru Köfte Tarifi
Tekirdağ Köfte Tarifi
İnegöl Köfte Tarifi