Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve bir miktar suyu bir kapta karıştırın. Enginarların ince kabukları kalacak şekilde dış kalın kabuklarını soyun. Dörde bölüp ortasındaki tüylü kısımları temizleyin. Enginarları yıkadıktan sonra limon suyu ve un bulunan su dolu kaba alın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu saldıktan sonra enginarları ilave edin. 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın. Tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse sıcak su ilave edin. Pişmeye yakın tuz, pul biber ve karabiberi ilave edin. Enginar ve etler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı