Yaz Kebabı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaz Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Yaz Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köftesi için kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bayat ekmek içi ve baharatları geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harcı 1-2 saat dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletin.
  2. Kabakların kabuklarını soyun ve patlıcanlarla eşit kalınlıkta doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Köfte harcından sebzelerin genişliğinde köfteler yapın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Kare bir borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Sonra hazırladığınız malzemeleri sırayla tepsiye yerleştirin.
  3. Hazırladığınız sebze ve köfteleri bir fırın tepsisine dizin. Üzeri için salçayı bir kasede su ile açın. Tuz ilave edip, tepsinin her tarafına eşit olarak dökün. Üzerine pişirme kağıdı kapatıp, 200 derecede 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı