Tiritli Has Paçası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tiritli Has Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Tiritli Has Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Paçaları iyice temizleyip yıkayın. Harlı ateş üzerinde her yerlerini tütsüleyin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp paçaları başka bir tencereye alın. İnce kıyılmış sarımsak, doğradığınız havuç, soğan ve defne yaprağını ekleyerek üzerini 4 parmak geçecek kadar suda en az 1 saat kaynatın. Paçalar kemikten ayrılıncaya kadar pişirip kaynatılan suyu daha sonra kullanılmak üzere ayırın. Paçaların etli kısımlarını kemikten ayırın. İyice ısıttığınız zeytinyağında unu kavurun. Orta ateşte, daha önce ayırdığınız sıcak paça suyuna yavaş yavaş unlu karışımı ilave edin. 5 dakika karıştırarak kıvamlı bir karışım elde edin. Paça etleri, ince dövülmüş sarımsaklı sirkeyi ilave edin. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. 10 dakika daha pişirin. Çavdar ekmeğini dilimleyip kızartın. Ekmeklerin üzerine paça suyu gezdirin. İsteğe göre eritilmiş tereyağı, ince kıyılmış maydanoz servis yapın.

 Dilerseniz, klasik tirit tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı