Tekke Kebabı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tekke Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kuskus için

Tekke Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir tencereye kemikli olarak yumurta büyüklüğünde doğranmış eti, tereyağını, yemeklik doğranmış soğanı, kabuklarını soyup küp doğranmış domatesi alarak kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tuz, karabiber ve 1 bardak sıcak su ilave ederek etler yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar 3-4 dakika kavurun. Kuskusları ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine 2.5 bardak sıcak su veya et suyunu ilave ederek, kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin. Pişen kuskusları hafif ateşte dinlenmeye bırakın. Etler pişince suyunu süzerek tabağın bir kenarına yerleştirin. Yanında kuskusla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı