Taze Otlu Kuzu But Dolma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Otlu Kuzu But Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Otlu Kuzu But Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dolmalık fıstıkları çok az ayçiçek yağında hafifçe soteleyin. Fesleğen, maydanoz, biberiye, kekik, taze soğan ve sarımsakları ince kıyın. Dolmalık fıstıklar soğuduktan sonra ince kıyın. Derin bir kabın içine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve doğradığınız malzemeleri alın. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın. Kuzu butunu tezgaha alıp açın. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş biberin fazla suyunu alın ve kaşar peyniri ile birlikte tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kuzu butun üzerine doğradığınız közlenmiş biberi ve kaşar peynirini serpin. Rulo şeklinde sıkıca sarın. Isıya dayanaklı fırın ipiyle sarın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavada ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra kuzu butunu tavaya ilave edin. Kuzu butunun her tarafını iyice kızartın. Fırın kabına kuzu butunu suyu ile beraber alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile fırın kabının üzerini sıkıca kapatın. 180 derece fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı