Taze Otlu Dana Bonfile Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Otlu Dana Bonfile Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Taze Otlu Dana Bonfile Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ezilmiş sarımsağı, zeytinyağı, otları ve rendelenmiş limon kabuğu ile suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Dana bonfileyi bu karışıma iyice bulayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  3. Tavayı iyice ısıtın. Dana bonfileyi önce yüksek ateşte arkalı önlü kızartın. Ocağın ısısını düşürüp etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  4. Üzerine yarım su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Harcı için, soğanları piyazlık doğrayın. Havuçları rendeleyin. Mantarı dilimleyin. Tavaya zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin.
  6. Havuç ve mantarları ekleyip tuz, karabiber ile tatlandırıp ocağı kapatın.
  7. Altı milföy hamurunu dikdörtgen olacak şekilde mutfak tezgahına yan yana dizin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla açıp geniş bir hamur elde edin.
  8. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Ortasına bonfileyi yerleştirip hamuru yanlardan üzerine doğru kapatıp birleştirin.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  10. Dilerseniz, püreli dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Dana bonfileyi ocakta pişirdikten sonra tamamen soğumasını bekleyin. Tam soğumayan eti milföy hamuruna sarmakta güçlük çekersiniz. Milföy hamuru etin sıcaklığıyla yumuşayacak sarımı zorlaşacaktır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı