Tarçınlı Patlıcan Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Patlıcan Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Tarçınlı Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın. Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın. 2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin.

Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın. Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın. Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin. Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı