Sotelenmiş Ispanaklı Kuzu Sırtı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sotelenmiş Ispanaklı Kuzu Sırtı Tarifi İçin

Malzemeler

Sotelenmiş Ispanaklı Kuzu Sırtı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuzu sırtını geniş bir kasede karıştırıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Ispanakları yıkayıp suyunu süzün ve iri doğrayın. Kalan zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Ispanakları ekleyin ve suyunu salıp tamamen çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar bekletin. Unu ekleyip ıspanaklar ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Azar azar sütü ilave edin ve orta ateşte birkaç dakika pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Döküm ızgara tavayı ısıtıp etleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sotelenmiş ıspanağı servis tabağına yayın. Etleri üzerine dizerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı