Sakatat Kavurma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sakatat, kesilmiş hayvanların kasları dışında kalan, yenilebilir organlarına verilen isimdir. En iyi sakatat kuzu ve dana etinden çıkar ve tüketilir. Lezzetli sakatat yemek birçok faktöre bağlıdır. Lezzetli sakatat kavurmanızı yaparken mutlaka güvenilir bir kasaptan alışveriş yapmayı unutmayın. Malzemeleriniz hazırsa sakatat severlere bu lezzeti tarifi denemelerini öneririz. 

Sakatat Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Sakatat Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Böbrek yağını ince doğrayın ve tencereye alarak kısık ateşte erimeye bırakın. 
  2. Yürek ve böbrekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. 
  3. Önce yürek etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. 
  4. Ardından böbrek etlerini de ekleyerek kavurarak pişirin. 
  5. Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber ile tatlandırın. 
  6. Servis tabağına alarak üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek sıcak servis yapın.
  7. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ekmek arası servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Sakatatlar taze kullanılmalıdır. 
  • Sakatatların zarlarını mutlaka ayıklamalısınız. 
  • Böbrek yağı yerine normal yağ kullanılmalıdır. 
  • Baharatları damak tadınıza göre değiştebilirsiniz. 
  • Damak tadınıza göre sebzeler ilave ederek kavurmanızı zenginleştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı