Pideli Kuzu İncik
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pideli Kuzu İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Pide hamuru için

Sosu için

Zeytinli biber salatası

Pideli Kuzu İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine su, defne yaprağı ve taze otları ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
  2. Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
  3. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  4. Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru bir merdane yardımıyla oval açın.
  5. Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine kuzu incik etinizi yerleştirin.
  7. Zeytinli biber salatası için, piyazlık doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  8. Jülyen doğradığınız biberleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Zeytinleri ilave edip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  9. Kuzu incik etinizin yanında zeytinli biber salatası ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı