Parmak Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Parmak Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Parmak Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Parçalanmış etleri su dolu bir kaba koyun ve etlerin kanının temizlenmesini bekleyin. Etleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  2. Başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.   
  3. Derin bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız karışımı kavurduğunuz unun üzerine dökün ve pişirdiğiniz etin suyundan biraz ekleyip boza kıvamında bir terbiye hazırlayın.
  4. Pişirdiğiniz kuzu etlerini bir fırın kabına dizin. Üzerine yoğurtlu terbiyeyi dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Etler hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

    Bodrum yöresi ile özdeşleştirilen nefis çökertme kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kebap Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı