Kuzu Sırt
Hazırlanma Süresi : 3 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Mehmet Dağ'ın öneri ve yorumuyla nefis kuzu sırt tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Kuzu Sırt Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Sırt

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu sırtını parmak kalınlığında doğradıktan sonra derin bir kaba alın. Süt, tuz ve tane karabiberi ekleyerek 3 saat süreyle marine edin. Çöp sislere dizin ve tavada veya ızgarada arzu ettiginiz derecede pişirin.
  Püf Noktası
  • Kuzu sırtı, küçükbaş hayvanların sırt kısmında çıkarılan kemikli ettir. Sırt kısmı küçükbaş hayvanların en az hareket eden yeri olduğundan yumuşaktır ve bu nedenle kuzunun en lezzetli yerlerindendir.
  • Genç kuzudan elde edilen et, uygun şekilde marine edildikten sonra pişirilirse hem etin kokusu azalır hem de lokum gibi pişer. Kuzu etini hızlı bir sekilde mühürleyerek pişirirseniz etin suyunun içinde kalmasını sağlar ve lezzetini artırmış olursunuz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı