Kuzu Gömlek Sarması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Gömlek Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kuzu Gömlek Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu gömleğinin üzerine ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletip yumuşamasını sağlayın.
  2. Derin bir tavada tereyağını eritip, dolmalık fıstıklarla, ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Yıkanıp nişastası süzülmüş pirinçleri ilave edin. Pirinçleri kavururken kuş üzümü, kuru nane, maydanoz ve dereotunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.
  4. Sıcak su ilave edip dişe gelecek şekilde pişirin. Kuşbaşı doğranmış ciğerleri ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile pişirin. Pilava ekleyip karıştırın.
  5. Kuzu gömleklerini pasta tabağı büyüklüğünde kesip, kenarları dışarı çıkacak şekilde derin bir kasenin içine yayın. İçlerine iç harcı bolca paylaştırın.
  6. Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sarıp, ters çevirin ve fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı