Kuzu Etli Elbasan Tava
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Haşlanmış kuzu eti ve yoğurtlu sos ile hazırlanan elbasan tava, geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Esnaf lokantalarında da yer verilen bu yemek, ismini Elbasan şehrinden alır. Türk mutfağında da yaygınlaşan elbasan tava, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Elbasan Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  2. Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  3. Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  4. Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı