Kuzu Ciğer Dolma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Ciğer Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Ciğer Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı, tereyağı ile birlikte bir tencereye alın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Salçayı ve küçük küpler halinde doğradığınız ciğerleri ekleyip iyice kavurun. Yıkanmış pirinci, dolmalık fıstıkları, kuş üzümlerini, tuz ve karabiberi ilave edip bir süre daha kavurun.
  3. Bir tencereye yeterince kaynar su aktarın ve tuz ilave edin. Kuzu iç yağını (Kuzu gömleğini) yumuşaması için birkaç dakika pişirin.
  4. Yumuşayan yağı düz bir zemine serip 15x15 cm ebadında kare parçalar şeklinde kesin. Her bir kare parçayı bir kasenin içine kenarlarından sarkacak şekilde serin.
  5. İçine pişirdiğiniz ciğerli pilavı paylaştırın. Kenardan sarkan kısımları pilavın üzerine doğru kapatıp bohça yapar gibi sarın, sardığınız kısım altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 
  6. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve tepsiye bir miktar et suyu ya da su ekleyin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

    Nefis ciğer sarma tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Dolma Tarifleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı