Kaşarlı Biftek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaşarlı Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Marinat için:

Kaşarlı Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları soyup ince dilimleyin. Sirke, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kâseye alıp karıştırın.
  2. Biftekleri bu karışıma ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 6-7 saat bekletin. Kaşarpeynirini üçgen dilimler halinde kesin.
  3. İki domatesi ince halkalar şeklinde dilimleyin. Kalan domatesleri soyup rendeleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Fesleğeni kıyın. 
  4. Etleri marinatın içinden alıp teflon tavada arada bir çevirerek iki tarafını kızartın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dizip her birinin üzerine birer dilim domates ve kaşarpeyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-6 dakika pişirin. 
  6. Etleri kızarttığınız tavaya sos için sıvıyağ, rendelenmiş domates, fesleğen ve 1 tutam tuz ve karabiber ilave edin.
  7. Koyu bir salça kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırırak pişirin. Etleri servis tabağına alın.
  8. Üzerini ince şeritler halinde kesilmiş sivribiberlerle süsleyin. Fesleğenli domatesli sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı