Güveçte Kayısılı Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Güveçte Kayısılı Kuzu Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Kayısılı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

2-3 yemek kaşığı una birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Etleri unlu karışıma bulayın. Zeytinyağında arada karıştırarak kavurun. Kıyılmış sivri biber ve yarım ay doğranmış soğanı tuz ve karabiber ekleyerek sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyin. 1 bardak sıcak suda erittiğiniz tel safranı su ile birlikte tencereye ilave edin. Rendelediğiniz zencefili de ekledikten sonra kısık ateşete 40 dakika pişirin. Sonrasında doğradığınız kayısıyı, ezdiğiniz kişniş tohumunu, yarım limon suyunu ve jülyen doğradığınız biberi ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı