Fıstıklı Kuzu Sarma
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Kuzu Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstıklı Kuzu Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazıları çok hafif haşlayın. Fıstıkları kavurun. Zeytinyağı ile kekiği karıştırın.
  2. Patlıcanları alacalı soyup boyuna dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip boyuna ikiye kesin. Patlıcanları ve biberleri kızartın.
  3. Etlere tuz ve karabiber serpiştirin. Pazıları etlerin üzerine yayın, fıstıkları yerleştirip rulo şeklinde sarın ve şişe dizin.
  4. Kızartılmış biber, rulo şeklinde sarılmış patlıcan dilimleri ve limon dilimlerini yan yana dizin.
  5. Şişlerin üzerini kekikli zeytinyağı karışımından sürün. Yağlanmış fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Et Tarifleri Sarma Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı