Fıstıklı Kuzu Fileto
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Avrupa ve Amerika'da sık sık tüketilen kuzu fileto, en lezzetli et yemekleri arasında yer alır. Özellikle İngiliz mutfağında yer verilen fıstıklı kuzu fileto tarifi, detaylı anlatımı ile sizinle..
Fıstıklı Kuzu Fileto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Fıstıklı Kuzu Fileto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu filetoları her iki tarafıda pembeleşinceye kadar tavada ayçiçeği yağı ile kızartın. Her tarafına hardal sürüp toz antepfıstığı ve galeta ununa bulayın.
  2. Kuzu filetoları fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında 6-7 dakika pişirin.
  3. Kereviz ve pancarları soyup ince doğrayın ve ayçiçeği yağında kızartın. Sos için, kekik ve sarımsağı ince doğrayıp, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla karıştırın.
  4. Kızarmış kereviz ve pancarları servis tabağına dizin. Pişmiş filetoları sebzelerin üzerine yerleştirin.
  5. Mevsim yeşillikleri ve baharatlarla tatlandırıp, kekik ve sarımsaklı sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı