Fırında Kuzu Kaburga
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kuzu Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kuzu Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  2. Kuzu kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla etinizin üzerine sürün.
  3. Soslu etinizi yağlı kağıt ile sarın ve açılmaması için bir iple bağlayın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
  4. Dinlenen etinizi bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  5. Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve etiniz iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. Sıcak servis yapın.
    Dilerseniz, yüksek proteinli kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı