Fırında Kuzu Gerdan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu gerdan; kuzu karkasın boyun bölümünden elde edilen orta yağlı ve orta sertlikte kemikli bir ettir. Kuzu gerdan; haşlama, kızartma, fırın, ızgara gibi her türlü pişirme yöntemi ile hazırlanabilen bir ettir.

Fırında Kuzu Gerdan Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kuzu Gerdan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu gerdanları erittiğiniz tereyağında mühürleyip bir kaba alın. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırın.
  2. Bir fırın torbasına önce etleri sonra soyup bütün bıraktığınız arpacık soğanlar ve sarımsakları ekleyin.
  3. Torbanın ağzını kapatıp üzerine kürdanla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin.
  4. Patatesleri kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp hafif haşlayın ve bir kaba alın. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Yapışmaz yüzeyli bir tavada ara sıra karıştırarak kapağı kapalı şekilde patatesler yumuşayana kadar pişirin. Kuzu gerdanın yanında servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Akşam Yemeği Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı