Etli Kestane
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güney Avrupa ile Güneybatı ve Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilen kestane Orta Çağ’da Güney Avrupa’da, yeterli buğday ununa sahip olamayan orman topluluklarının temel karbonhidrat kaynağı olmuş. Kestane ateşte közlenerek veya suda haşlanarak tüketilir. Kestane kebap adı verilen közleme öncesinde, kabuklarının üzeri bıçakla çizilir. Yarım saat kadar suda bekletildikten sonra 220 dereceye ayarlı fırında veya yanmaz tavada ocak üzerinde közlenir. Kestane aynı zamanda bazı çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılmaktadır. Bursa ve yöresinde de kestane şekeri olarak üretilip satışa sunulmaktadır.

Etli Kestane Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Kestane

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kestaneli muhteşem bir tarif. Eti tencerede 1-2 dakika kavurun. Zeytinyağı, yuvarlak doranmış havuç ve soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip pişmeye bırakın.
  2. Havuçlar tam pişmeden kabukları soyulmuş bütün kestaneleri, defneyaprağını ilave edin.
  3. 30 dakika pişirip ocağın altını kapatmadan önce tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Defneyaprağını içinden alıp servis tabağına aktarın. Sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı