Ekmekte Kuzu Kebabı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmekte Kuzu Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Ekmekte Kuzu Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak şeklinde kesip iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın.
  2. Taze soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. 
  3. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kuzu etini ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  4. Sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz, kekik ve pul biber serpip karıştırın. 
  5. Sivri biber, taze soğan ve domatesi ete ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  6. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve ete ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. 
  7. Etli karışımı sandviçlere paylaştırın. Kiraz domatesleri ve sivri biberleri fırında közleyip etli karışımın üzerine yerleştirin.
  8. Sandviçlerin kapaklarını yarı aralık kalacak şekilde kapatıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kebap Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı