Domatesli Antrikot
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domatesli Antrikot Tarifi İçin

Malzemeler

Marinat malzemesi:

Domatesli Antrikot

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün.
  2. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin. 
  3. Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın.
  4. Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin. 
  5. Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin.
  6. Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın.
  7. Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  8. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün.
  9. 10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Domatesli Tarifler Fırın Yemekleri Et Tarifleri Kızartma Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı