Dana Şinitzel
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İnce bir et dilimi olan şinitzel, dünyanın birçok yerinde popüler bir yiyecektir. Etin dövülerek inceltilmesi ve panelenmesiyle hazırlanan bu yemek, kızartma veya fırınlama usulüyle pişirilebilir. Tavuk, dana ve koyun eti ile hazırlanabilen şinitzel, çıtır çıtır kaplaması ve yumuşacık etiyle davet sofralarının da vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, dana şinitzel tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, tavuk şinitzel tarifini de deneyebilirsiniz.

Dana Şinitzel Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Dana Şinitzel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle dana antrikotu mutfak tezgahına alın ve döverek inceltin.
  2. Hazırladığınız eti bir kenara alın. Bu esnada tavaya kızartma yağı ekleyin ve kızdırın.
  3. Bir kaseye galeta unu, bir kaseye un ve diğer kaseye çırpılmış yumurta ekleyin.
  4. Unun içerisine karabiber ve tuz ilave ederek karıştırın.
  5. İncelttiğiniz antrikotları önce una, ardından yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
  6. Antrikotları tavaya alarak kızgın yağda kızartın. 
  7. İki tarafı da piştiğinde kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  8. Ardından servis tabağına alarak sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Dana şinitzeli, patates kızartması ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Antrikotu evde dövmek yerine, kasaptan alırken inceltilmesini isteyebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kızartmak yerine önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
  • Lezzetini artırmak için, sıcak şinitzelin üzerine 1/2 çay kaşığı tereyağı ekleyin ve erimesini sağlayın. 

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı