Dana Fileto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etin kemiklerden tamamen arındırılmış hali olan fileto, kırmızı et, beyaz et ve balık için kullanılan bir terimdir. Özellikle Fransız mutfağında sık sık tüketilen dana fileto, farklı soslarla leziz bir hale getirilir. Protein ve demir bakımından zengin olan dana fileto, isteğe göre az pişmiş veya çok pişmiş olarak servis edilebilir. Peki, evde dana fileto nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde dana fileto yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak dana pikata ve marinatlı dana pirzola tarifini deneyebilirsiniz.

Dana Fileto Tarifi İçin

Malzemeler

Erik sosu için:

Dana Fileto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikli sos için; erikleri yıkadıktan sonra ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
  2. Maydanoz ve fesleğenleri yıkayıp kuruttuktan sonra, maydanoz, sarımsak ve fesleğenleri blenderdan geçirin.
  3. Malzemeleri kıydıktan sonra tencerenin içerisine alın. Blenderin içerisine bu kez erikleri ekleyin ve püre kıvamına getirin.
  4. Püre kıvamına gelen erikleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
  5. Tencereyi kısık ateşte 25 dakika boyunca karıştırarak pişirin.
  6. Pişirme işleminin ardından şeker ve tuz ekleyerek 15 dakika daha karıştırın ve pişirin.
  7. Dana fileto için; bonfile etin sinirlerini iyice temizleyin.,Etleri 200 gramlık porsiyonlara ayırın.
  8. Soda ve zeytinyağı ile etleri ovalayın.
  9. Soğanları yemeklik bir şekilde doğrayın. Sarımsağı havanda ezdikten sonra etlere ekleyin.
  10. Biberiyeyi ince bir şekilde kıydıktan sonra baharatlarla birleştirin ve etle karıştırın.
  11. Marine işlemi için etleri buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
  12. Bekleme süresinin ardından tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
  13. Etlerin iki tarafını da iyice pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Dana Fileto Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Marine işleminde kullanılan soğanları ayırarak, etleri pişirirken de kullanabilirsiniz.
  2. Etlerin sinirini satın alacağınız zaman da temizletebilirsiniz.
  3. Az pişmiş sevenler 5, çok pişmiş sevenler ise ortalama 12-15 dakika pişirebilir.
  4. Etleri, döküm tava ile daha kolay bir şekilde pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı