Çanak Soğanda Kuzu Kavurma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çanak Soğanda Kuzu Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Çanak Soğanda Kuzu Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklerin olmazsa olmazlarından kuru soğan, bu kez farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Fırında közleyerek tatlandıracağınız dilim soğanlara, kavurduğunuz et ve domates sosu ilavesiyle alternatif bir tat olarak sofralarınızda yer verebilirsiniz. Tencereyi iyice ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Suyunu saldıktan sonra köriyi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanların kabuğunu soyup kalın dilimleyin. Izgarada közleyin. Fırında pişirdiğiniz soğanların ortasındaki iki ya da üç katı ayırarak çukurlar elde edin. Domates sos için, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp domatesleri, sarımsakları ve şekeri ilave edin. Sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tuzla tatlandırın. Hazırladığınız sosu servis tabağına yayın. Üzerine közlediğiniz soğanları yerleştirin. Ortalarına kavrulmuş etleri paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı