Bulgur Topları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgur Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgur Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yarım saat bekletin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Ayçiçeği yağı ve salçayı tencerede kavurup su ilave edin. Yoğurduğunuz harçtan parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Üzerlerine un serpip köfteleri dizdiğiniz tabağı sağa sola sallayarak fazla unun dökülmesini sağlayın. Kaynayan salçalı suya nane ekleyip köfteleri bu suda pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı