Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Buharda Pişirilmiş Domates Püreli Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı kuzu etlerini derin bir kaba alın. Bütün haldeki sarımsakları, rendelenmiş zencefili, küp doğradığınız kırmızıbiberi, ince kıydığınız maydanozu ve ayçiçeği yağını ekleyip karıştırın.
  2. Buhar pişirme aparatına malzemeleri aktarıp yaklaşık 35 dakika pişirin. Sos için gerekli malzemeleri tavaya alın.
  3. Ayçiçeği yağı, domates püresi ve ince doğradığınız sarımsağı ilave edip 4-5 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Pişen etleri de tavaya alıp karıştırın. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı