Beşamelli Nuar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nuar; sinirsiz ve yağsız bir et türüdür. Dünya mutfaklarında sık sık yer verilen nuar, rosto denildiğinde ilk akla gelen çeşitlerden biridir. Püf noktalarına dikkat edildiğinde, yumuşacık bir yemek elde edilir. Birinci kaliteye sahip olan etler arasında yer almaktadır. Nuar, dana etinden elde edilir. İçeriğindeki yağ oranı oldukça düşüktür. Peki, beşamelli nuar nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, nefis beşamelli nuar yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı rosto tarifine buradan göz atabilirsiniz. Alternatif olarak bezelyeli nuar tarifini de deneyebilirsiniz.

Beşamelli Nuar Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamelli Nuar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nuarı bütün olarak ayçiçek yağında kızartın. Domates, kekik, sarımsak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuyunca ince dilimleyin.
  2. Diğer yanda piyazlık doğradığınız soğan ile mantarı soteleyin. 2 yemek kaşığı unu, 1 yemek kaşığı yağda hafif kavurun.
  3. Sıcak nuar suyunu ilave edip, boza kıvamında sos haline getirip 10 dakika pişirin. Dilimlediğiniz nuarları cam kaba alın. Mantarı ilave edin. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.

Beşamelli Nuar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Nuar önceden dondurulduysa, bir gece önceden buzluktan çıkartılmalı ve buzdolabında bekletilmelidir.
  2. Tarife başlanmadan yarım saat önce oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlayın.
  3. Etin sertleşmemesi için, pişirmeden önce mutlaka nuarı tuzlayın.
  4. Beşamel sosu hazırlarken topaklanma olmaması için, sürekli karıştırın.
  5. Beşamel sos yapımında süt kullanabilirsiniz. Eğer süt ekleyecekseniz, mutlaka ısıtılmış olmasına özen gösterin.

1 Porsiyon Beşamelli Nuar Kaç Kalori?

  1. Beşamelli nuarın bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Protein, fosfor ve demir bakımından zengindir.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı