Baharatlı Ve Kuş Üzümlü Köfte
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Ve Kuş Üzümlü Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için

Sos için

Baharatlı Ve Kuş Üzümlü Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

patlıcanları verev şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Kurulayarak kızgın yağda kızartın. Kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, galeta unu, sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü, tuz ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Sos için salatalığı yıkayıp rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, nane ekleyip karıştırın. Köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Ekmekleri fırın ızgarasında ısıtıp enine ortadan ikiye kesin. domatesleri ince dilimleyip ekmeğin üzerine yerleştirin. Kızartılmış patlıcan, köfte ve roka yapraklarını ekleyin. Yoğurt sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı