Yaprak Çinekop
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaprak Çinekop Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Yaprak Çinekop

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çinekopların pullarını ve içini su ile iyice temizleyin. Una tuz ilave edip, çinekopları fileto olarak birbirine yapıştırın ve iyice unlayın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın.

Kırmızı soğan, marul ve roka ile servis yapın. İsteğe göre üzerine zeytinyağı döküp limon da sıkabilirsiniz.

Çinekop
Lüferin küçüğü olarak nitelendirilir. Gezici balıklardan olan çinekop Karadeniz ile Ege Denizi arasında dolaşır. Büyüme aşamaları içinde değişik isimler alır. Boyları 10 cm’ye kadar olanlar defneyaprağı, 15–18 cm’ye kadar olanlar çinekop, 18-90 cm’ye kadar olanlar sarıkanat, 28–35 cm’ye kadar olanlar lüfer, 35 cm’den fazla olanlara kofana adı verilir. Lüfer sonbahar - kış aylarında en lezzetli ve olgun devrini yaşar. Yaz ortalarından sonbahara kadar da kışlamaya geçerler. Ilık suların 10–200 m derinliklerinde yaşar.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun