Tahin Soslu Sudak
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahin Soslu Sudak Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tahinli sos için

Tahin Soslu Sudak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tereyağı ile yağladığınız fırın kabının tabanına yayın.
  2. Derin bir kasede zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsak, dolmalık fıstık, tuz ve kimyonu karıştırıp fileto balıkların üzerine sürün.
  3. Soslu sudak filetolarını arpacık soğanların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  4. Tahinli sos için tahin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız yeşil soğan, su, tuz ve karabiberi boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  5. Pişen balıkların üzerine tahinli sostan gezdirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun