Sardalya Mücveri
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sardalya Mücveri Tarifi İçin

Malzemeler

Sardalya Mücveri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Fileto etleri tuzlayıp biberleyin. 20 dakika dinlendirin.

Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın. Çukur bir kaba alın. Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün. Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin. Yeşilliklere ilave edip karıştırın. Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin.

Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın. Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün. Al tüst ederek kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun