Kuşkonmaz Üzerinde Graten Halibut Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşkonmaz Üzerinde Graten Halibut Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşkonmaz Üzerinde Graten Halibut Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Ufak bir kapta yumurta sarısı, galeta unu, krema yumuşatılmış tereyağı ve hardalı iyice karıştırın. Sebzeleri yıkayıp ufak doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Tuzla tatlandırın.

Halibutu diğer bir tavada 2 dakika soteleyin. Üzerine hardallı karışımdan sürün. Sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine halibutu yerleştirip servis yapın.

Halibut balığı
Yassı bir balık olan Halibut derin sularda yaşar. Halibut’un haşlaması, kızartması ve ızgarası yapılıyor. Halibut balığında bol miktarda bulunan B12 vitamini, hücrelerin tamirinde önemli rol oynuyor. B12 vitamini azlığı insanlarda, yorgunluk ve unutkanlığa sebep oluyor. Alzheimer hastalığı da B-12 eksikliğinden kaynaklanıyor ve Halibut balığı bu hastalığı önlüyor. Halibut’ta bulunan D vitamini ise kemik ve dişleri güçlendiriyor. Hücrelerin büyümesinde ve kas ile sinir sistemlerinin düzenli işlevinde rol oynarken yüksek tansiyonu düşürüyor.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun