Enginarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Aynalı Sazan Balığı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Aynalı Sazan Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Aynalı Sazan Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını bir tavada eritip dolmalık fıstıkları renkleri hafif dönünceye kadar 2-3 dakika kavurun. Enginar kalplerini ilave edin. Tuz ile tatlandırıp 7-8 dakika soteleyin. Aynalı sazan balıklarını geniş bir tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 5 dakika kadar haşlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan balıkların derisini temizleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini dolmalık fıstıklı ve enginarlı harç ile kaplayıp tuz ile tatlandırın. Üzerine beyaz şarap sirkesini gezdirin ve üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 280 derece fırında üzeri kapalı olarak 10 dakika pişirin. Üzerini açıp 15 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun