Ceviche
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Peru mutfağına özgü bir yemek olan ceviche, taze çiğ balıktan yapılır. Ana malzemeleri tatlı limon, balık eti, limon, acı biber ve soğandır. Ana yemek veya ordövr olarak sunulabilir. Latin Amerika eyaletleri, Kolombiya ve Meksika'da farklı varyasyonları bulunan ceviche genellikle levrek veya somondan yapılır. İçeriğinde çiğ deniz ürünleri barındıran bu yemek, karides ile zenginleştirilebilir. Peki, soğuk bir şekilde servis edilen ceviche nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ceviche tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak tereyağlı sarımsaklı karides güveç, midye dolma veya kalamar tarifini de deneyebilirsiniz.

Ceviche Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Ceviche

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle fileto halinde alınan levrekleri küçük parçalara bölün.
  2. Bir kasenin içerisine limon, lime suyu ve levrekleri alın.
  3. Levreği limon suyu ile marine ettikten sonra üzerini kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Limon suyu ile pişen levreğin suyunu süzün.
  5. Bu esnada mango, biber, soğan ve avokadoyu küp küp doğrayın.
  6. Maydanoz ve frenk soğanını da ince ince kıydıktan sonra diğer malzemeler ile karıştırın.
  7. Karışımın içerisine levrek, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek malzemeleri özdeşleşinceye kadar harmanlayın.
  8. Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ceviche Tariifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ceviche yapımında levrek veya somon filetosu kullanabilirsiniz.
  2. Balık eti limon suyu ve zeytinyağında piştikten sonra tuzlu suda ovalayarak durulayın.
  3. Tarifte hem limon, hem de lime suyu kullanmaya özen gösterin.
  4. Cevicheye yakışan dereotu ve taze soğanı da tarife ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Ceviche Kaç Kalori?

  1. Ceviche tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu besini, ölçülü bir şekilde diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri MasterChef Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun